Followers

Monday, 21 November 2011

kisah aKu WakTu FiRsT TiMe cOuPlE...

kih2....kalaw kome bace mmg la kome gelak tapi bg aq...sedih jugak la biler aq kene mcm 2...
seingat aq la waktu 2 aq form 3....biase la budak baru hbs p.m.r...aq suke merayau kat sekolah....sewaktu aq merayau2 kat sekolah aq boleh lak kantoi ngan cikgu disiplin....adoi!!!! mengelabah aq...aq lari...lari punye lari terserempak aq ngan budak perempuan form 1...aq lepak blkang perempuan 2(bajet mcm budak form 1 )la hak3...terus cikgu disiplin aq x jumpe aq..kih3....yg budak perempuan tu boleh lak buat muke pelik kat aq....tension giler aq...nasib baik la die chumel..kih3...dah tu aq blah kate kat die "terime kasih ye wak sbb tlg saye...." semenjak tu aq asyik teringat pasal perempuan tu pasal pe hah???maklum la cinta pandang pertama.... aq try la cari tanye kawan2 aq knl x budak 2..rupe2nye kawan sekelas aq..kih3..mungkin jodoh aq kot...
semenjak 2....kami maen surat hak3..maklumla budak pmr mak x kasi gune handphone....
lame jugak maen surat 2...tapi kan yang aq paing bencinye ade pulak owg ketige kacau kami sakit hati tol .....waktu tu kami dah couple dah tapi hubungan kami selame sebualn je...hmmm sedih giler disebabkan owg ke-3 tu kami putus ....tapi sewaktu aq form 5 budak tu form 4....kami berhubungan balik die kate die mintak maaf sbb terlalu percaye kan owg ke-3 tu....
so aq maaf kan je la....jadi die mintak aq jadi balak die aq pun terime la balik...tapi yg peliknye semenjak aq couple ngan die aq x rase mcm aq tgh couple ngan dye terase mcm x bercouple....alah biase la 2 budak form 3 mesti sibuk ngan p.m.r..jadi aq x la mengongkong die sgt aq selalu bg semangat kat die...
tapi Malangnye baru aq taw sebenarnye die saje nak permainkan cinta aq yg sebenarnye die dah lame couple ngan budak laen.....waktu aq terase mcm hati aq nie mcm kace yg telah dipecahkan oleh bola yg telah disepak dgn kuatnye....fuhhh mmg pedih...semnjak 2 aq terus x contact die dah...sampai la die merayu2 mintak maaf kat aq baru aq maafkan tapi kemaafan aq bukan takat tu je aq cume maafkan ape yg die buat kat aq..tapi aq x kan percaye ape kate2 die lagi...walaupun sampai sekarang nie aq masih cyang kan die....
 aq pun x taw nape la cyg aq kat die masih x hilang lagi...ADAKAH DISEBABKAN CINTA PERTAMA AQ??
sbb tu ke aq x de gf sampai sekarang nie???
aq amat rindu dengan senyuman dan tangisan die dulu...
aq rase benar2 sunyi biler tak ade die...hmmm

8 comments:

  1. sedeyh......saie pon penah rase cam ney....T,T

    ReplyDelete
  2. pest love memang susah....nak lupa..;d

    ReplyDelete
  3. run away:toll ke patut la...tapi yg tension nye sampai sekarng x couple lgi..hmm...:(

    ReplyDelete
  4. chill bro mungkin x de rezeki kot....cinta yg ikhlas mmg susah di cari..kite kene tabah hati dan mintak la pertolongan allah yg satu...

    ReplyDelete
  5. Dalam Islam mana ada couple bro..taaruf,tung dn khwn adalah..xcouple xsunyilah..Allah kan ada..aku xcouple xkesah..sbb nk dpt yg solehah aku kenalah upgrade diri aku jdi soleh dulu..btol x? klau bercinta dh start dgn maksiat mcm mne pulak nty dh khwn..>jgn sentap bro..aku bg pandangan aku je..peace no war..

    ReplyDelete
  6. wahh... meleleh2 bace kisah dy ni ha..
    :)

    ReplyDelete
  7. betul tu bro aq pun sokong jugak kate2 kau...tapi jika aku dalam kerungsingan aq x taw nak luahkan kat sape..itu lah aq nak cari seorang teman hidup supaya die sanggup mendengar luahan hati aku..dan sentiase sokong aq dari belakang...

    ape yg melelehnye hak3..

    ReplyDelete